מחקר: בעקבות הקורונה, העולם במגמת צמחונות ואורח חיים בריא

על פי מחקר הרבלייף: בישראל: 30% ביצעו שינוי תזונתי בתקופת הקורונה, 39% הוסיפו לתפריט יותר ירקות ופירות ו-32% צמצמו את אכילת הבשר

צילום: אסף לוי, דן פרץ

מגפת הקורונה יצרה סדר עולמי חדש. בכל העולם, וגם בישראל, אנחנו נאלצים להתמודד עם שינויים מהותיים באורח החיים שלנו: ריחוק חברתי, שינויים באופן התעסוקה, צמצום ביכולת לביצוע פעילות גופנית ושינוי בהרגלי קניית המזון והאכילה. מערכות הבריאות עוסקות באסטרטגיות למניעת הדבקה, בשמירה על ריחוק חברתי ובמציאת תרופה וחיסון. אך האם אלו הפתרונות היחידים להתמודדות עם המגפה?

כל משבר הוא גם הזדמנות לשינוי, לכן רבים שניצלו את סדר היום החדש והזמן הפנוי בבית כהזדמנות לאימוץ אורח חיים והרגלים בריאים יותר שכוללים תזונה בריאה יותר ופעילות גופנית – כך עולה ממחקר שערכה חברת הרבלייף.

כחברה הממוקדת באורח חיים בריא, הרבלייף ישראל, בשיתוף עם הרבלייף העולמית, ערכו כחצי שנה מאז פרוץ המגיפה ( ספטמבר- אוקטובר 2020)  מחקר מקיף בהשתתפות 28 אלף נשים וגברים מ-30 מדינות וביניהן: ישראל, גרמניה, צרפת, ספרד, אנגליה, בולגריה ועוד. מישראל נבדקו 1,000 נשים וגברים. הסקר נערך על ידי חברת OnePoll ובחן את השינויים בתזונה בזמן המגפה. תוצאות המחקר משקפות תהליכי שינוי משמעותיים:

  • גלובלי, 41% מהנדגמים אמרו כי ביצעו שינוי בתזונה שלהם במהלך מגפת הקורונה ו-83% אמרו שיש רגע ספציפי שהניע זאת.
  • בקרב הנדגמים הישראלים – כ-30% ביצעו שינוי משמעותי בתזונה שלהם במהלך המגיפה.
  • 39% מהישראלים הוסיפו לתפריט שלהם יותר ירקות ופירות, 29% התחילו לאכול יותר מזון מן הצומח ו-32% צמצמו את אכילת הבשר.

התוצאות מראות כי תזונה צמחית נמצאת במגמת עלייה ברחבי העולם:

43% מכלל הנדגמים הוסיפו לתפריט שלהם יותר ירקות ופירות. 43% התחילו לאכול יותר מזון מן הצומח. כ-62% מכלל הנדגמים אמרו שהם רוצים לשלב יותר חלבונים מן הצומח בתזונה שלהם, אך הם לא בטוחים היכן להתחיל. כ-46% מהם הפכו פתוחים יותר לרעיון של מזון צמחי ותחליפי בשר במהלך המגפה. בסקר דומה, שנערך בשנה שעברה, מחצית מהנשאלים היו פתוחים יותר לגבי מזון צמחי ותחליפי בשר ו-70% האמינו כי תחום תחליפי בשר ימשיך לגדול בפופולריות.

כ-35% מהנדגמים הישראלים החליטו לבצע את השינוי דווקא בתקופת הקורונה, כדי לנצל את הזמן הפנוי ליצירת שינוי חיובי בחייהם. כ-66% מאלה שביצעו שינוי שמו לב לשיפור במצבם הבריאותי, ו-73% מהם מעוניינים לשמר את השינוי גם לאחר שהמגפה תחלוף.

הספר “מבשלים דרך חיים”. צילום: דן פרץ

גם בתחום הפעילות הגופנית נרשמו שינויים; כ-44% מהנדגמים הישראלים התאמנו יותר במהלך המגפה. כ-56% מכלל הנדגמים התחילו לבצע פעילות גופנית כלשהי במהלך המגפה.

לדברי רון פורת,  מנכ”ל הרבלייף ישראל: “מגפת הקורונה מציבה בפנינו קשיים ואתגרים רבים, אך גם הזדמנויות ליצירת שינוי מהותי בהרגלי החיים שלנו. הטמעה של שינויים אלו דווקא בתקופה זו יכולה לסייע בשימורם גם לאחר שהקורונה תהפוך לזיכרון רחוק, ולהפוך את המגפה ממשבר שמאיים על בריאותנו – לגורם שישפר אותה בטווח הארוך”.

לקידום אורח חיים בריא בימים אלו השיקה הרבלייף לראשונה בישראל ספר מתכונים: “מבשלים דרך חיים“, המאגד כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות,  מזינים, טעימים במיוחד וקלים להכנה המשלבים את מוצרי הרבלייף במטרה למקסם את הערך התזונתי בכל מנה ולסייע בשמירה על אורח חיים בריא ומאוזן.

חברת הרבלייף אינטרנשיונל נוסדה בשנת 1980 בארה”ב ועוסקת בתחום הבריאות וסגנון החיים. מוצרי הרבלייף פותחו במיוחד עבור מי שרוצים לאמץ לעצמם סגנון חיים נכון לאורך זמן והם כוללים: אבקות שייק, טבליות המסייעות לשמירה על החיוניות, משקאות נמסים דלי קלוריות וחטיפי חלבונים.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*