ישראל והאיחוד האירופי חידשו את שיתוף הפעולה החקלאי

בכירים ממשרד החקלאות נפגשו עם נציגי האיחוד האירופי בכינוס ועדת המשנה "ישראל-אירופה" לחקלאות ודיג והציגו בפניהם את התוכנית הלאומית לביטחון המזון בהובלת המשרד. הנציגים דנו בנושאים סחר חקלאי וחדשנות חקלאית

אנשי משרד החקלאות עם נציגי האיחוד האירופי. מקור: משרד החקלאות

בכירים במשרד החקלאות וביטחון המזון נפגשו השבוע (ד’) עם נציגים מהאיחוד האירופי בקרייה החקלאית במסגרת הכינוס ה-16 של ועדת המשנה ישראל – האיחוד האירופי לענייני חקלאות ודיג. נמסר כי המפגש, שהתקיים לאחר נתק של כשנתיים בין הצדדים בשל מלחמת חרבות ברזל, היווה ביטוי לשאיפה המשותפת לחדש ולהעמיק את יחסי השותפות  בין ישראל והאיחוד האירופי, אותם ביסס המשרד לאורך השנים בזכות סחר משותף, יוזמות מדיניות ושיתופי פעולה מדעיים.

אנשי משרד החקלאות במפגש עם נציגי האיחוד האירופי. מקור: משרד החקלאות

יעקב פולג, סמנכ”ל בכיר לסחר ושיתוף פעולה בינלאומי במשרד החקלאות: “האיחוד האירופי מהווה יעד חשוב ומרכזי ליצוא תוצרת חקלאית טרייה, אך בעיקר שותפת סחר אסטרטגית לישראל. המפגש עם נציגי האיחוד האירופי מהווה ביטוי למחויבות הדדית לקידום ביטחון המזון, חדשנות וקיימות – ונמשיך לפעול כדי להעמיק את שיתופי הפעולה כדי להתמודד יחד עם אתגרי העתיד”.

במסגרת הכינוס הוצגה התוכנית הלאומית לביטחון המזון 2050 בהובלת המשרד, וכן החלטת הממשלה להגדיל את ייצור המזון המקומי ב-30% והחלטת המשרד להקים יחידה ייעודית לגיבוש התוכנית. נציגי האיחוד האירופי הביעו התרשמות רבה מהצעדים שננקטו בישראל והדגישו כי מדובר ביוזמות חשובות, שיסייעו בהידוק נוסף של שיתופי הפעולה בין הצדדים, במיוחד בתחומי ביטחון המזון והתמודדות עם אתגרי שינויי האקלים.

הדיונים בכינוס עסקו בהעמקת שיתוף הפעולה בין הצדדים בתחומים מגוונים ביניהם מדיניות חקלאית, ביטחון המזון, רגולציה וטרינרית וצמחית, חקלאות אורגנית, חדשנות חקלאית ופיתוח משק הדיג וחקלאות המים בישראל ובאירופה.

נציגי המשרד ונציגי האיחוד האירופי הציגו את האתגרים המשותפים לשני הצדדים – בראשם ביטחון המזון כמענה לאתגרי שינויי האקלים, הצורך בשמירה על יציבות בשרשרת האספקה וחיזוק מערכות המזון בעידן של משברים אזוריים.

שיתוף הפעולה המחקרי והטכנולוגי נדון גם במסגרת המפגש, והוצגו יוזמות ישראליות פורצות דרך בתחומים שונים כמו חקלאות חכמה לאקלים, שימוש יעיל במים מושבים, הדברה ביולוגית וחקלאות אגרו-וולטאית. המפגש נחתם באוירה חיובית ובשאיפה הדדית להמשיך לחזק את שיתופי הפעולה בין ישראל והאיחוד האירופי בנושאי חקלאות וביטחון המזון.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*