שתי ייצוגיות נגד ויקטורי בטענה שהרשת אינה מכבדת הזמנות מקוונות ולא מקבלת אישור מהמזמין להחלפת פריטים

בית המשפט מתבקש להורות לויקטורי לציין באתר המרשתת באופן בולט, בשפה נהירה, את מלוא זכויותיהם של הלקוחות בעת ההזמנה של פריטים באופן מקוון, ולפצות את חברי הקבוצה המיוצגת בסכומים שנגבו מהם ביתר מעבר למוסכם בעת אישור הזמנת הרכישה באופן מקוון

סניף של רשת ויקטורי. צילום: ניר ודל, ויקימדיה

שתי בקשות לאישור תביעה ייצוגית הוגשו לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד כנגד רשת הסופרמרקטים ויקטורי. בבקשה האחת נאמר כי עניינה הוא במנהגה הנפסד של ויקטורי שלא לכבד את הוראות ההזמנות המקוונות, זאת בין היתר על דרך אי קבלת אישור של המזמין להחלפת פריטים כאשר המזמין התנגד להחלפת פריטים מוזמנים בטופס המקוון וכן שלא לכבד “מבצעים” ולהשית על המזמין מחירים יקרים יותר לפריט שהוזמן על ידו במסגרת אותם “המבצעים” שפורסמו על ידה.

לטענת המבקשת, הודיה גרינברג תושבת טירת הכרמל, ויקטורי עושה באספקת הפריטים המוזמנים כפי שחפץ נפשה, ועל כן אין מנוס מהגשת בקשה לאישור תביעה ייצוגית במטרה לתקן את דרכיה, תוך פיצוי הלקוחות שרכשו אצלה פריטים באופן מקוון ואשר שנפגעו מהתנהגותה.

בית המשפט מתבקש להורות לויקטורי לציין באתר המרשתת באופן בולט, בשפה נהירה לכולי עלמא, את מלוא זכויותיהם של הלקוחות בעת ההזמנה של פריטים באופן מקוון, ולפצות את חברי הקבוצה המיוצגת בסכומים שנגבו מהם ביתר מעבר למוסכם בעת אישור הזמנת הרכישה באופן מקוון.

בבקשה השנייה לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה כנגד ויקטורי נאמר כי עניינה הוא ברכישות שבוצעו בסניפי הרשת שבגינן זכאים חברי מועדון הצרכנות “ויקטורי CITY” להטבה או להנחה, ואולם בפועל בעת התשלום בכרטיס האשראי הלקוחות אנם מקבלים את ההטבה או ההנחה המגיעה להם והם משלמים תשלום מלא.

המבקש איתמר בן נאים מבהיר במסגרת הבקשה כי אין כל חובה לשם בכרטיס אשראי “מקס” שהינו מועדון צרכנות אחר שויקטורי מציעה לכלל לקוחותיה ואף תשלום בכרטיס זה אינו מהווה תנאי מקדמי לקבלת ההטבה או ההנחה המגיעה לחברי מועדון ויקטורי סיטי.

לדברי המבקש הלקוחות חברי המועדון המבצעים רכישה, רואים את ההנחה על צג הקופה ולאחר מכן רואים על גבי המסופון שעליו מונח כרטיס האשראי לשם השלמת הרכישה את הסכום לתשלום לאחר הנחה, ואולם לאחר התשלום מתברר להם לאחר עיון בחשבונית המס לאחר התשלום, כי המחירים שנגבו מהם בפועל היו מחירים מלאים ללא כל הטבה או הנחה המגיעה לחברי המועדון.

בבקשה נטען כי מדובר במקרה קיצוני שבו המצגים המוצגים ללקוח בעת הרכישה שונים מהחיוב המתבצע בפועל בכרטיס האשראי, וכי המדובר בהטעיה של ממש וזאת אף אם מלכתחילה לא היה זכאי הצרכן להנחה (והוא אכן זכאי).

לא התקבלה תגובת הרשת עד כה.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*