יינות חדשים של יקב שורק / מאת יונתן לבני

ניר שחם הוא היינן ומנהל בית הספר לייננות ביקב שורק והוא מהמורים הייחודיים לייצור יין בארץ, כפי שמעידים מאות מתלמידיו. לאחרונה הציג היקב את היינות החדשים שלו, אותם טעמתי וקיבלתי הסברים מניר חביביאן האחראי על הטעימות

ניר חביביאן האחראי על טעימות ביקב שורק. צילומים: יונתן לבני
מאת יונתן לבני

יאיר היידו, מאנשי היין הבכירים והמוכרים ביותר בארץ ובחו”ל, כתב על יקב שורק: “שורק של ניר שחם הוא יקב ובית ספר ליין, שחזונו הוא להרבות שמחה באמצעות עשיית יין. למעלה מ-150 יקבים פעילים נולדו ב׳שורק׳ והם לוקחים חלק מרכזי במהפיכת היין שחווה ישראל בשנים האחרונות”.

ביקב הקטן שבקיבוץ נחשון, בשפלת יהודה, תמצאו כל שנה מאות מיכלי תסיסה של עשרות רבות של תלמידים. ניר שחם הוא היינן ומנהל בית הספר לייננות והוא מהמורים הייחודיים לייצור יין בארץ, כפי שמעידים מאות מתלמידיו. לאחרונה הציג היקב את היינות החדשים שלו, אותם טעמתי וקבלתי הסברים מניר חביביאן האחראי על הטעימות ביקב, שהנחה כאמור את השתייה שלי, ולהלן רשמי מהיינות:

בלאן דה נואר 2024 – יין לבן יבש, העשוי מ-100% ענבי גרנאש, מכרם “קופיץ” של יקב צוובנר באזור בית לחם, שיש לו גפנים המייצרות ענבים נהדרים. הענבים עברו סחיטה עדינה, ולכן צבעו של היין מאד בהיר. הענבים תססו, רובם במיכלי נירוסטה, ואילו שליש מהם שהו ותססו בחביות עץ אלון משומשות, כדי שהטאנינים יבלטו ביין. היין התבגר משך שלושה חודשים בשני סוגי החביות. יין לבן ממש נעים לשתייה, כמובן כשהוא מצונן היטב.

מחיר: 100 שקל

המעבדה – יין קינוח אדום מחוזק. יקב שורק. צילומים: יונתן לבני

כתום 2022 – יין בצבע כתום, שעשוי מענבי ויונייה מכרם הר אודם שברמת הגולן. ויונייה הם ענבים שמקורם באזור עמק הרון בצרפת. הם בעלי גוף מלא וחומציות בדרך כלל נמוכה מעט, אבל טעמם תמיד קרמי ולעיתים מעט שמנוני. היין הושרה משך שלושה שבועות על הקליפות, לתסיסה מלולקטית, בחביות נירוסטה, ואחר כך שהה משך שנה וחצי בחביות עץ. בוקבק ללא סינון. בטעימה, יין בעל ריח בלתי רגיל, כאילו מדובר ביין אדום, ריח נעים ומאופק, עם טאנינים מהקליפות המורגשים בטעם. זהו באמת יין מאד ייחודי, שלא טעמתי כמותו הרבה מאד זמן. שאפו!

מחיר: 90 שקל

היינות של יקב שורק

כתום מענבי טרמינט 2024 – ענבי טרמינט הם זן לבן שמקורו בארגנטינה. בצבעו הוא בצבע של פרחי ורדים וגם טעמו מזכיר מי ורדים. הענבים תססו משך שלושה שבועות ואחר כך עברו תסיסה מלולקטית, כמו שעוברים יינות מענבים אדומים, במכלי נירוסטה. הענבים הגיעו משני כרמים ולכן הם תססו בנפרד. הם נסחטו לאחר כ-25 יום לאחר מגע עם הקליפות, ולכן צבעם כתום מעט. לאחר מכן, היין שהה חמישה חודשים במכלי הנירוסטה, ללא מגע עם חביות עץ. יין לבן שגם הוא מזכיר יינות אדומים, למרות צבעו. טעמו גם כן מאוד ייחודי ושונה מיינות לבנים רגילים. מומלץ!

מחיר: 110 שקל

ארומלה 2024 – ענבי הארומלה הם צאצאים של ענבי הטרמינט, זן ענבים שטופח באוניברסיטת קורנל במדינת ניו יורק. גפן אמריקאית, שאמורה להיות בעלת עמידות גבוהה נגד מחלות קימחון. הענבים מגיעים מכרמים בחוות ניסיוניות של חברת שטרימינטיקה, בעמק החולה, המושבה ביוקנעם, ובצפון רמת הגולן. יין לבן שאינו קליל, כמו רוב היינות הלבנים, ותחושה כאילו חסר בו משהו. צריך היה לצננו היטב לפני הטעימה, דבר שלא נעשה לצערי.

מחיר: 100 שקל

נגב 2024 – 100% ענבי גרנאש מגוש עציון. היה בחבית עץ אלון, משך שבעה חודשים. צבעו בהיר יותר מיינות אדומים רגילים. אני סבור שאם היו מצננים אותו הוא היה נעים יותר לשתייה. לא התלהבתי מטעמו.

מחיר: 90 שקל

קברנה סוביניון 2019 – עוד הפתעה מרנינה של השתייה של היינות החדשים של שורק. קברנה סוביניון, הם ענבים כל כך מוכרים בעולם ובארץ. הקברנה סוביניון של 2019 הורכב משלושה כרמים שונים: מבוא ביתר בהרי יהודה, קריית ענבים גם בהרי יהודה, ודלתון בגליל העליון. כל אחד מהם תסס בנפרד. בעת שילובם, לאחר שנה, כל חבית הוסיפה טעם מעט שונה למרות שמדובר בענב זהה – כך לדברי המסביר. יין ממש הרמוני בטעימה. בוקה מובהק של קברנה סוביניון. יין לא מריר עם טעם ברור ובולט של הזן. בוקה נהדר, שום מרירות כלל, וסיומת מתמשכת. מאד ממליץ על היין שלטעמי גם יתיישן מצויין. לא להחמיץ!

מחיר: 120 שקל

המעבדה – יין קינוח אדום מחוזק – יין קינוח מתוק שעשוי מענבי מוסרקט אלכסנדרוני שהוחזקו במשך 20 חודשים במכלי נירוסטה. יין דזרט נהדר, שעליו אמר ניר שחם: “טעמים של פאטה כבד אווז עם בצל, גבינה כחולה, עוגת גבינה עם פירות יער שחורים”. יין דזרט מהנה ביותר. מומלץ! 100 שקל

2 Comments

  1. מעכשיו יש לנו נציג חשוב ואהוב המערכת העיתון במדור שנשמח לקרוא ובאהבה. בהצלחה ליונתן לבני חבר יקר !

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*