נחתם הסכם הצהרת כוונות עם רומניה לאספקת חיטה לישראל בעת חירום

זהו ההסכם הרביעי למקורות אספקת חיטה לישראל, בהמשך להסכמים שנחתמו מול אוזבקיסטן, אזרבייג'ן ומרוקו לפני מספר חודשים, והוא חלק מתכנית משרד החקלאות לחיזוק החקלאות והייצור המקומי וגיוון מקורות היבוא במוצרים בהם לישראל אין יתרון יחסי. את ההסכם הוביל השר דיכטר בשיתוף משרד החוץ והוא ייעשה בתמורה לשיתוף בידע ובטכנולוגיות מצד ישראל

השר דיכטר חותם על ההסכם עם נשיא רשות מנהל החירום של רומניה, ג'אורג'יאן פופ

שר החקלאות אבי דיכטר חתם בסוף השבוע שעבר ברומניה על מזכר הבנות לחיזוק ביטחון המזון של ישראל. ההסכם נחתם מול נשיא רשות מנהל החירום של רומניה, ג’אורג’יאן פופ. במהלך השהות ברומניה, קודמו וחוזקו גם שיתופי פעולה חקלאיים נוספים. ישראל ורומניה מקיימים יחסי סחר ושיתופי פעולה טובים בתחום החקלאות במשך שנים רבות והסכם זה הוא תולדה של שיתוף פעולה זה. ההסכם הוא המשך לשלושת ההסכמים הנוספים שנחתמו מול אוזבקיסטן, אזרבייג’ן ומרוקו לפני מספר חודשים, ומטרתם להרחיב את מגוון מקורות היבוא בחירום של חיטה לישראל.

לדברי דיכטר: “כחלק מהחזון שאנו מובילים במשרד החקלאות להבטחת ביטחון מזון בשגרה ובחירום, מזכר הבנות  זה, שמצטרף לקודמיו, מהווה עוגן נוסף להבטחת תוצרת חקלאית של חיטה שרובה אינה מגודלת בארץ. בתקופה זו, של אי וודאות גלובלית וסכסוכים גאופוליטיים קשים באזורנו – הסכם זה שנולד מתוך אינטרסים משותפים, יאפשר לישראל אפיק יבוא נוסף, בעיקר בעת חירום. משרד החקלאות בראשותי, ימשיך לחפש וליצור ערוצי שותפויות נוספים”. שלושת ההסכמים הקודמים בוצעו מול מדינות נוספות, שישראל שומרת על קשרים דיפלומטיים טובים איתן.

כזכור, בשל הלחימה בין רוסיה לאוקראינה, נוצר בשנת 2022 משבר חמור באספקת החיטה העולמית, שהוביל לעליית מחירי הסחורות ולחסמי ייבוא גלובאליים. בתקופה זו, משרד החקלאות נאלץ לאתר מקורות יבוא חיטה אלטרנטיביים בזמן קצר. כחלק מאסטרטגיה שגורסת שאסור לישראל להישען על מקורות יבוא מצומצמים, גורמי המקצוע במשרד החקלאות יזמו את פרויקט “Treat The Wheat”: מתווה לחיזוק מאגרי המזון של ישראל לטווח הארוך, בדגש על מלאי החיטה. במשרד החקלאות מסבירים כי זו חובה לאומית לקדם פתרונות ולהגדיל את מקורות הייבוא, בטח על רקע שינויי האקלים. בדרך זו, ישראל תוודא כי ביטחון המזון הלאומי יושפע פחות ממשברים אקלימיים ומלחמתיים באזורינו ובעולם וכן ממגפות עולמיות כדוגמת הקורונה או תופעות אקלימיות לרבות שריפות ושיטפונות.

בעת שהותו, נפגש שר החקלאות גם עם מקבילו, שר החקלאות הרומני, ד”ר פרלורין בארבו, עם נשיא מנהל החירום הרומני, ג’אורגי’אן פופ, עם נשיא הקהילה היהודית סילביו וקסלר, עם נשיא לשכת המסחר ישראל-רומניה, קאלין קושר ועם הדרגים המקצועיים והפוליטיים של שתי המדינות, כדי לבחון את יישום הפרויקט בפועל ולדון בדרכי הפעולה האפשריות ושיתופי הפעולה הנוספים שניתן לכונן בין המדינות.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*