היינן המעופף סוגר מעגל / מאת אלון גונן

היינן דורון יצחקי החל לייצר יין ישראלי מקומי, שייכנס לארסנל יינות חובקי העולם שלו. ביקב לוריא משיקים יינות חדשים ומשתדלים לא להתערב ולתת לחומרי הגלם לעשות את מה שהם יודעים הכי טוב

אלון גונן- היינן המעופף סוגר מעגל
אלון גונן

מסע שהתחיל ביינות Fusion שיוצרו באוסטרליה, והמשיך דרך ספרד, גרמניה, איטליה וצרפת,  סוגר מעגל ביקב אלונה. השנה החליט היינן דורון יצחקי החל לייצר יין ישראלי מקומי, שייכנס לארסנל יינות חובקי העולם שלו.

מסעות דורון התחילו מתוך תחביב למצוא יקבים טובים שמייצרים יינות מעולים, ושם, בתוך קודש הקודשים שלהם, לבוא ולמצוא את הנקטר, את החביות הכי טובות שבהם יש לדעתו את היין המשובח לטעמו. טעימות של מאות חביות יין, עשרות סוגי תירוש עד שהוא מרשה לעצמו לשים את האצבע ולומר: זה היין שלי, זה הבלנד שאני רוצה לרקוח עבור הלקוחות שלי בישראל.

יש ליינות Fusion המוכרים של דורון כמה מכנים משותפים. ראשית, הם שונים מכל יין שמיובא דרך חברות היבוא הגדולות; שנית, הם מאוד רעננים, לעיסים, בעלי עוצמות פרי ברמות שונות, אבל הפרי נמצא בהם בכל הדרו, אין השתלטות של חבית. רמות האלכוהול מאוזנות נפלא ולא מעיקות.

 

ארסנל יינות חובקי העולם. דורון יצחקי
ארסנל יינות חובקי העולם. דורון יצחקי


אתר E-FOOD חסום בחלקו למשתמשים רשומים בלבד.
ניתן להרשם לקבלת כניסה מיידית ומלאה לתכני האתר

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*