שופרסל מערערת: החלטת הממונה על הגנת הצרכן להשית עליה עיצום כספי בסך 2 מיליון שקל היא בלתי מידתית ושגויה

לטענת שופרסל ההחלטה על סכומה ורכיביה, היא בלתי מידתית, שגויה, ונעדרת כל תשתית ראייתית, וכי הממונה התעלם נחרצות מהמצב הביטחוני, בפרט בשלוש סניפיה הצפוניים. תגובת הרשות להגנת הצרכן: הרשות בטוחה בממצאי הביקורת שערכה ובהחלטתה

סניף של שופרסל דיל

שופרסל הגישה לבית משפט השלום בראשל”צ ערעור על החלטת הממונה על הגנת הצרכן והסחר ההוגן ממחצית חודש יולי להשית עליה עיצום כספי בסך 2 מיליון שקל.

ההחלטה ניתנה בהתבסס על שש ביקורות שבוצעו בסניפי שופרסל בטירת הכרמל, חדרה, ראשל”צ, סניפי תרצה והירדן בר”ג, ובסניף קריית מוצקין,  במסגרתן אותרו הפרות של חוק הגנת הצרכן, שעניינן אי הצגת מחיר והטעיה במחיר.

לטענת שופרסל ההחלטה על סכומה ורכיביה, היא בלתי מידתית, שגויה, ונעדרת כל תשתית ראייתית, וההפרות הנטענות הינן בבחינת זוטי דברים או טעויות אנוש נקודתיות, בפרט בתקופה בה נערכו הביקורות בסניפי הצפון.

בעניין זה מציינת שופרסל כי הביקורות שנערכו בשלושת הסניפים “הצפוניים”שלה (קריית מוצקין, טירת הכרמל וחדרה) בוצעו בעיצומו של מבצע “חיצי הצפון” כנגד ארגון הטרור חיזבאללה, וכי מדובר באזורים שהיו מטווחים מדי יום ביומו בעשרות ומאות טילים ורקטות, והסניפים הללו סבלו באופן חמור מחוסר בכוח אדם ונאבקו על מנת לשמר את שרשרת האספקה ולאפשר לציבור שנותר באזור הצפון לרכוש מזון. אשר על כן ברור ונעלה מכל ספק שאין כאן לא מידתיות ולא סבירות וכי הממונה התעלם נחרצות מהמצב הביטחוני, בפרט בשלושת סניפיה הצפוניים.

בערעור נאמר עוד כי ישנו הבדל תהומי ומהותי בין מקרה בו אין כל ציון מחיר בצד המוצר, לא על גביו, ולא לידו, לבין מקרה בו, כפי שאירע בעניינו, כאשר ברוב המוחלט של ההפרות הנטענות היה קיים שילוט מחיר בצד המוצר, ולרוב באופן בולט ומאיר עיניים שאינו מותיר כל מקום לספק בדבר מודעות הצרכן למחיר טרם ההחלטה בדבר רכישתו.

לדברי שופרסל, על אף שהיא מוכרת בכל רגע נתון מאות אלפי מוצרים שונים, כך שכמות של מספר יחידות בודדות הינה כמות זניחה שאינה יכולה להעיד על שיטה ומדיניות מכוונת, בחר הממונה לעסוק בזוטי דברים, בתקלות נקודתיות, ובטעויות אנוש, תוך שהוא חורג ממדיניותו המוצהרת בנושא.

שופרסל סבורה כי אין בחומר הראיות את התשתית העובדתית הדרושה לצורך הטלת עיצום כספי בסכום כה עתק, וכי אין ולא היה כל מקום להטיל מלכתחילה עיצום כספי, ובטח שלא בסכום החריג מאוד כפי שהוטל בפועל.

שופרסל מבקשת מבית המשפט להורות על ביטול העיצום הכספי, ולחלופין להמירו להתראה מינהלית, ולחילופי חילופין להפחית משמעותית את סכום העיצום הכספי.

תגובת הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן: ״לחברה נתונה הזכות לערער על החלטת הרשות. הרשות בטוחה בממצאי הביקורת שערכה ובהחלטתה כי חברת שופרסל הפרה את חוק הגנת הצרכן, לאור זאת הוטל עיצום כספי על החברה״

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*