משרד החקלאות וביטחון המזון יציג טכנולוגיות חדשניות לייצור מזון ולהתמודדות עם שינויי האקלים בוועידת האקלים השנתית של האו”ם COP 29 בבאקו, אזרבייג’ן. מומחים מטעם המשרד יובילו במהלך הוועידה יום אירועים מיוחד במטרה לחשוף את מאות אלפי המשתתפים להישגי מדינת ישראל בפיתוח פתרונות מעשיים וטכנולוגיים לייצור מזון, ובמתן מענה לאתגרי האקלים.
נמסר כי דגש מיוחד יינתן לנושא השבת מים בחקלאות. מדובר בתחום בעל חשיבות מכרעת לחיזוק ביטחון המזון העולמי, בו ישראל היא מובילה עולמית; כ-87% מהמים המושבים בישראל מועברים לשימושים חקלאיים, השיעור הגבוה ביותר בעולם.
משרד החקלאות יוביל במסגרת ועידת האקלים 29 COP יום פעילות מרוכז למשתתפי הוועידה בביתן הישראלי ביום ג’, 19/11/2024. הפעילות תתקיים בשני אירועים מרכזיים, בהם יציגו גורמי המקצוע של המשרד תובנות מהניסיון הישראלי להתאמת החקלאות לאתגרי שינויי האקלים.
בשנים האחרונות אנו עדים בעולם ובישראל לתופעות אקלים קיצוניות והפכפכות, שמובילות לנזקים בגידולים חקלאיים, לרבות גלי חום, תקופות בצורת. אירועי הטמפרטורות הקיצוניים גורמים לתפוצה של מזיקים ומחלות בקרב יבולים חקלאיים, כמו כן אירועי קרה קשים ומתמשכים גם כן פוגעים בגידולים. באירוע הראשון יציגו גורמי המקצוע במשרד את השיטות שפיתחו להערכת סיכונים ובניית חוסן אקלימי למערכות חקלאיות ולמערכות מזון להתמודדות עם אירועי קיצון וכלים למיתונם.
באירוע השני יציגו תובנות על ההתקדמות הטכנולוגית ושיטות החקלאות המתקדמות שמתמודדות עם מדבור והשפעות של מחסור במים ובצורת על הפריון החקלאי לטובת שמירת ביטחון המזון בישראל. יושם דגש על תחום המים המושבים.
בנוסף, גורמי המקצוע של משרד החקלאות, מובילים אירוע בביתן של IICA של מדינות אמריקה הלטינית, בשיתוף מובילי דעה מהמגזר הפרטי והבין-לאומי. האירוע יעסוק באחריות המגזר הציבורי לקידום ושיתוף בידע מקצועי עם גורמי התעשייה והחקלאות, להתמודדות החקלאות עם שינויי האקלים. הצוות ייפגש גם עם נציגים מהבנקים לפיתוח, IDB והבנק העולמי, לצורך קידום ייצוא טכנולוגיות וידע ישראלי.
במשרד רואים חשיבות מיוחדת בהשתתפות ישראלית באירוע זה, כאירוע גלובאלי המוני הקורא לשיתוף פעולה בנוגע להתמודדות עם אתגרי האקלים: “מדינות רבות מגלות עניין עצום בידע בפתרונות ובמחקר שמדינת ישראל מציגה, ואירועים אלו מהווים הזדמנות להמשיך ולבסס את מקומה של מדינת ישראל כשחקנית מרכזית בתחום האקלימי. ישראל מספקת פתרונות מעשיים, מגוונים וחדשניים לייצור מזון תחת תנאי אקלים קשים ומשתנים וכפועל יוצא מכך, במשרד החקלאות וביטחון המזון סבורים שאירועי החשיפה בביתן הישראלי יחזקו גם את מערך ייצוא הידע והטכנולוגיות של האגרו-טק הישראלי”.
ועידת האקלים הבין-לאומית של האו”ם מתקיימת בבאקו, אזרבייג’ן, בימים 11 בנובמבר 2024 עד 22 בנובמבר 2024. כ-40 אלף איש צפויים להשתתף בוועידה מרחבי העולם, בהם נציגים של ממשלות, המגזר העסקי, ארגונים בין-לאומיים, חברה אזרחית ואקדמיה. COP היא ועידת המדינות החברות באמנת האקלים UNFCCC. הוועידה, שמתכנסת מדי שנה, היא מעין אסיפה כללית שמתקבלות בה החלטות, והיא הגוף בעל הסמכות המשפטית העליונה בכל הקשור ליישום האמנה.
ועידת COP29 מהווה פלטפורמה חשובה להגברת שיתוף הפעולה והתיאום העולמי בנוגע למאבק במשבר האקלים, וככזו היא צפויה לעסוק במגוון נושאים לרבות: יישום ההחלטות שהתקבלו בוועידות קודמות; בקביעת יעדים גלובאליים להסתגלות למשבר האקלים; הגדלת מימון האקלים הגלובאלי ליותר מ-100 מיליארד דולר בשנה ומדיניות הפיצויים על נזקי האקלים.
Leave a Reply