משרד החקלאות משיק נוהל תמיכה לשדרוג כלי מיכון מתקדמים וטכנולוגיות חדשות לנוכח המשבר

המטרה: העלאת הפריון החקלאי והגדלת הייצור לצורך חיזוק ביטחון המזון וחיסכון בכוח אדם לנוכח המשבר הענק בחקלאות. מתוך ה-16 מיליון שקל שיושקעו לקידום מיכון מתקדם, 6 מיליון שקל מיועדים לתמיכה בחקלאים בצפון הנמצאים בקו העימות במרחק של 0-5 ק"מ מהגבול

זורעים חיטה למספוא בנגב. מקור: משרד החקלאות

משרד החקלאות משיק נוהל תמיכה חדש לחקלאים ומעודד שימוש בכלי מיכון מתקדמים וחדשניים בחקלאות וטכנולוגיות חדשות בהשקעה של 16 מיליון שקל.

במסגרת התמיכה יינתן מימון לרכישת כלי מיכון וטכנולוגיות המיועדים לשימוש חקלאי, בהם: אמצעים להתגוננות מפני מתקפות סייבר ופתרונות אוטומציה לפעילות חקלאית באזור קו העימות, כלים לגידולי שדה, מערכי מיון המיועדים לשימוש בבתי אריזה משפחתיים, כלים למשקי בעלי חיים, מערכות הידרופוניות, מיכון מתקדם לענפי ירקות ופירות ועוד.

מתוך הרצון לטפח את החקלאות כמשאב לאומי ולהגדיל את ייצור המזון בישראל ועל מנת לצמצם את התלות במדינות אחרות, במסגרת הנוהל, יינתנו מענקים כספיים ותמיכה טכנית לחקלאים המעוניינים לשדרג את ציוד המיכון החקלאי שלהם, תוך דגש על טכנולוגיות חדשניות שמקדמות חקלאות בת קיימא, ייעול תהליכי הייצור, והפחתת עלויות התפעול. המהלך נועד לעודד חקלאים לאמץ פתרונות טכנולוגיים מתקדמים שישמרו את היתרון התחרותי של התוצרת המקומית ויחזקו את ביטחון המזון הלאומי.

מאז תחילת מלחמת “חרבות ברזל”, החקלאות בישראל מתמודדת עם משבר כוח האדם החריף ביותר מאז הקמת המדינה. הגורמים לכך כוללים: גיוס עובדים רבים לשירות מילואים, הימנעות אחרים מלהגיע לעבודה בשל חשש לחייהם, חזרתם של עובדים זרים לארצות מוצאם והסגר שהוטל על עובדים משטחי הרשות הפלסטינית. בנוסף, ישנם קשיים בשל פינוי תושבים רבים מבתיהם. כל אלה יצרו קושי בהבאת עובדים לאזורי העבודה. נמסר כי בשל כך משרד רואה חשיבות רבה בקידום טכנולוגיות שיכולות לצמצם את התלות בכוח האדם.

מנכ”ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא: “המשרד שם לעצמו מטרה להבטיח שחיזוק החקלאות המקומית יהיה בליבת הפעילות שלנו. אנו פועלים ביתר שאת כדי להעניק לחקלאים את הכלים שהם זקוקים להם כדי להמשיך לייצר תוצרת מקומית, טרייה ובריאה, שהיא מרכיב חיוני בביטחון המזון של מדינת ישראל. נוהל התמיכה הוא צעד נוסף בדרך להבטחת הוודאות והביטחון לעתידם של החקלאים, יצרני המזון והמשק הישראלי כולו”.

במשרד החקלאות וביטחון המזון מציינים כי מתוך ה-16 מיליון שקל שיושקעו לקידום מיכון מתקדם, 6 מיליון שקל מיועדים לתמיכה בחקלאים בצפון הנמצאים בקו העימות במרחק של 0-5 ק”מ מהגבול. בנוסף לכך, הוחלט ששיעור המענק שלהם יעמוד על 65% מההשקעה המוכרת. שימוש בכלי מיכון מתקדמים מהווה סיוע משמעותי לחקלאים הנמצאים בקו החזית אל מול האתגרים הביטחוניים.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*