ריכזנו עבורכם את הנחיות משרד הבריאות להפעלת מסעדות ובתי אוכל. ההוראות, כפי שפורסמו על ידי המשרד, חלות על כלל בתי האוכל, ובתוך כך המסעדות, בתי הקפה והמזנונים, חדרי אוכל בבתי מלון או מקומות הפועלים במתכונת זו. הנחיות מחמירות יותר חלות למשל על אנשי קבע, כאשר צה”ל אוסר לשהות בחללים סגורים בכל מקום, כולל במסעדות ובקניונים.
המגבלות באופן כללי:
- עד 20 לקוחות בשטח סגור.
- עד 30 לקוחות בשטח פתוח.
- שירות בהגשה בלבד.
- מרחק בין שולחנות 1.5 מטרים.
- הזמנת מקום מראש ככל שניתן.
- מדידת חום ללקוחות נכנסים.
- תפריטים חד פעמיים.
- ביצוע הנחיות כלליות של “התו הסגול” (מינוי ממונה קורונה, חיטוי, מחיצה למניעה רסס ועוד).
מידע מפורט יותר על הפעלת בתי אוכל:
התפוסה בבית האוכל תהיה בהתאם לתפוסה המותרת לפי רישיון העסק ולא יותר מ-20 לקוחות בשטח הסגור, ועד 30 לקוחות בשטח הפתוח, תוך שמירת מרווחים בין השולחנות כמפורט להלן:
- אם קיימים במקום חללים בנויים ונפרדים זה מזה וללא דלת מקשרת ביניהם, כגון: קיימת כניסה ויציאה נפרדת לכל אחד מהחללים, חללים בקומות נפרדות לחלוטין ללא גלריה וכדומה, ניתן להושיב עד 20 אנשים בכל חלל. לעניין זה “חללים נפרדים” מבנה הבנוי מחללים נפרדים, ולא כולל הפרדה באמצעות מחיצות או אמצעי אחר שאינו חלק מהמבנה.
- על אף האמור לעיל, באירועים המתקיימים בתוך בית האוכל (חתונות, אירועים לציון טקס דתי, מסיבות וכדומה) מספר המשתתפים לא יעלה על המספר המותר לפי ההגדרה של “התקהלות” בהתאם לצו בריאות העם. נכון להיום עד 20 משתתפים. באחריות בעל המקום, לוודא בעת קיום אירוע במקום כי מספר המשתתפים אינו עולה על המספר המותר.
- לא יתקיימו הופעות חיות או ריקודים. יובהר כי אין מניעה להפעיל תקליטן (די.ג’י).
- העובדים יעברו הדרכה על אודות כללי ההפעלה של המסעדה.
הנחיות לעניין קבלת אורחים
- המרחק בין השולחנות (בין פלטה לפלטה) לא יפחת מ-2 מטרים.
- המרחק בין שולחנות אוכל בשטחים פתוחים יהיה זהה למרחק המוגדר בסעיף 1 .
- בכל שולחן יוכלו לשבת רק אנשים הגרים באותו מקום, או אנשים שהגיעו יחד למקום.
- קבלת המנות תהיה באמצעות הגשה בלבד, בין אם לשולחן הישיבה או לעמדת איסוף. ניתן להפעיל מזנון אוכל מרכזי, ובלבד שהגשת המזון לצלחת האורח תיעשה על ידי איש צוות.
שמירה על היגיינה
- יש להקפיד על שמירת כללי היגיינה במקום העסק, כולל חיטוי משטחים פנימיים בעסק, לכל הפחות פעמיים ביום וכן בסיום יום הפעילות. המשטחים כוללים בין היתר: ידיות, דלתות, מעקים, דלפק, מחיצה, מתגים, לחצני מעלית.
- יתבצע ניקיון וחיטוי מוגבר של מתחמי השירותים באופן תדיר.
- יש לרוקן פחי אשפה באופן תדיר.
- יש לחטא שולחנות וכיסאות לאחר כל שימוש. כסאות בעלי ריפוד בד יעברו חיטוי בין משמרות ובסוף היום.
- יש לערוך את השולחן לאחר הושבת הסועדים.
- כלים משותפים כמו מלח, פלפל ורטבים יעברו חיטוי במעבר בין לקוחות. כמו כן, התפריטים יהיו חד פעמיים.
- יש להציב מתקנים עם חומר לחיטוי ידיים במקומות נגישים וזמינים, יש לדאוג כי באזור שטיפת ידיים יהיו מים חמים, סבון ומגבות נייר בכל עת, יש להציע ללקוחות לשטוף ידיים לפני שהם מתיישבים.
- עם סגירת המקום בסוף יום יש לבצע ניקיון קפדני של המקום, של שולחנות כיסאות ומשטחי עבודה.
- מוצרים בתצוגה יהיו מכוסים
עבודה במטבח / הפעלת שירות משלוחים
- יש לוודא כי המרחב בכלל האזורים התפעוליים, מאפשרים שמירת מרחק בהתאם לתקנות, גבוה ככל הניתן, בין העובדים.
- העובדים במטבח יעטו מסיכות בכל עת, למעט עובדי מטבח הנחשפים לחום גבוה בעבודתם )פס חם, לרבות תנורים( וכן יקפידו על רחיצת ידיים באופן תדיר.
- תתבצע הפרדה ככל הניתן בין עובדים הנוגעים באוכל, לבין עובדים העוסקים בניקיון. אם הדבר לא אפשרי, תהיה הקפדה יתרה על רחיצת ידיים והיגיינה במעבר העובד לעיסוק באוכל.
- משטחי עבודה ושטחי המבנה יעברו ניקוי וחיטוי יסודי בסוף כל יום עבודה לפחות.
- שטיפת כלים תיעשה ככל הניתן במדיח כלים בהתאם להוראות היצרן, ולאחר מכן חיטוי על ידי מים חמים בחום של 82 מעלות למשך 10 שניות לפחות. בשטיפה ידנית, הרחיצה תבוצע במים ודטרגנט, ולאחר מכן חיטוי באמצעות טמפרטורה של 77 מעלות למשך 30 שניות לפחות או חיטוי באמצעות חומרים כימיים בריכוז של 100 מג”ל לפחות.
Leave a Reply