ייצוגית נגד חצי חינם בטענה למכירת המוצר גבינת עמק 28% מגורדת במשקל במחיר העולה על המחיר המרבי

בבקשה נאמר, כי לגבינה חצי קשה עמק 28% בחריץ של 1 ק"ג קבעה המדינה מחיר מרבי לצרכן העומד היום על 52.85 שקל לק"ג, ואולם חצי חינם מוכרת את המגורדת ב-63 שקל לק"ג, 10.15שקל לק"ג מעל המחיר המרבי וכך היא נוהגת בסניפיה ובאתר

בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה כנגד רשת חצי חינם בטענה למכירת המוצר גבינת עמק 28% שומן מגורדת במשקל במעדניות שבסניפיה ובאתר האינטרנט שלה, במחיר העולה על המחיר המרבי.

בבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בת”א על ידי אלינור כליפזאדה נאמר, כי לגבינה חצי קשה עמק 28% בחריץ של 1 ק”ג קבעה המדינה מחיר מרבי לצרכן העומד היום על 52.85 שקל לק”ג, ואולם חצי חינם מוכרת את המגורדת ב-63 שקל לק”ג, 10.15שקל לק”ג מעל המחיר המרבי וכך היא נוהגת בסניפיה ובאתר.

לגבי המבקשת גבינת עמק, גבינה צהובה, נמנית על המוצרים החיוניים והבסיסיים שדברי ההסבר להצעת חוק הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים מדברים בהם. המבקשת מציינת כי בשבע השנים שקדמו להגשת בקשתה הנדונה נע המחיר המרבי של המוצר גבינה חצי קשה עמק 28% שומן בחריץ של 1 ק”ג בין 42.70 שקל ל-52.85 שקל לק”ג.

בבקשה נאמר כי ההפרה אינה מתחילה בקופה אלא במדף, כאשר שלט המדף של המגורדת נוקב במחיר של 6.30 שקל ל-100 גרם, 63 שקל לק”ג כמחיר רגיל בלי כל סימון של פיקוח, בעוד שלצידו באותו מקרר נושא שלט גבינת העמק הפרוסה את העיגול “בפיקוח”, ומחיר נמוך יותר. הצרכן העומד מול המקרר מקבל מצג שלפיו זהו מחירה של המגורדת ואין לו דרך לדעת שהמחיר אסור בדין, והוא סמך על המצג, ומי שאינו יודע שחריץ העמק מפוקח משלם ואינו יודע ששילם ביתר, ומי שיודע ישלם בדרך כלל בכל זאת, כי לא יבקר לחנות אחרת בשל הפרש של שקלים בודדים.

חצי חינם, מציינת המבקשת, נהנית משני המצבים, וחוזרת על המצג בקופה, במדבקת השקילה, ובקבלה, במחיר זהה, והצגת מחיר העולה על המחיר המרבי אסורה כבר בשלב ההצעה למכירה, ואין המדובר בתקלה נקודתית, וההפרה נמשכת מזה זמן רב ברשת ובאתר.

תגובת חצי חינם לא התקבלה עד כה.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*