חברת מרס מקדמת תוכניות לאריזה בת קיימא

יוצאת במהלך לפיתוח כ-12 אלף אריזות לשימוש חוזר ולמיחזור של כל מגוון מוצריה. כיום, כמעט מחצית מכל סוגי האריזות בחברה עברו עיצוב מחדש. החברה מכוונת לכך ש-100% מהאריזות שלה יהיו ניתנות לשימוש חוזר, למחזור או לקומפוסטציה

אריזות בנות קיימא. צילום: מרס

חברת מרס (Mars), תאגיד הממתקים הבינלאומי שמייצר מותגים כגון M&M, Snickers, Skittles, Orbit ועוד, פועלת למען תוכניות לאריזה בת קיימא ויוצאת במהלך לפיתוח כ-12 אלף אריזות לשימוש חוזר ולמיחזור של כל מגוון מוצריה. בחברה מעוניינים לתרום לכלכלה מעגלית שבה חומרי אריזה לעולם אינם הופכים לפסולת, אלא ממוחזרים, עם אפשרות לשימוש חוזר או כקומפוסט.

חטיפי השוקולד של מרס. צילום: יח"צ
חטיפי השוקולד של מרס. צילום: יח”צ

פסולת אריזות היא אתגר חדש הדורש פיתוח פתרונות חדשים ויצירתיים. על מנת להתמודד עם האתגר. נמסר כי חברת מרס משקיעה מאות מיליוני דולרים כדי לתכנן ולעצב מחדש את האריזות שלה. המהלך כולל עיצוב מחדש של יותר מ-12 אלף סוגי אריזות על פני הפורטפוליו המגוון, כך שיתאימו לתשתית המיחזור שקיימת היום או צפויה להתקיים בעתיד הקרוב בשווקים שבהם היא פועלת, דבר שיקל על הצרכנים לעשות שימוש חוזר או למחזר את האריזות שלה. כיום, כמעט מחצית מכל סוגי האריזות בחברה עברו עיצוב מחדש.

אתגר האריזה

חיסול פסולת אריזות היום הוא אתגר עצום. המערכת הנוכחית לאיסוף, מיון ומיחזור אינה יכולה עדיין להתמודד עם צורות הפסולת הרבות השונות שהיא פוגשת. בעוד שמערכות מיחזור מכניות קיימות עבור כמה חומרים פלסטיים קשיחים כגון בקבוקים, מערכות המיחזור שיכולות לעבד את אריזות המזון אינן מפותחות מאוד וממומנות בתת-מימון. המשמעות: כדי להפעיל אותן ייקח שנים. מכיוון שהתשתית בנושא שונה ממדינה למדינה, רוב אריזות הפלסטיק הופכות לבלתי ניתנות למיחזור.

כחלק מפעילות מרס בנושא מיחזור האריזות:

  • חברת מרס פועלת במניעת אריזות מיותרות, הסרת חומרים קשים למחזור כגון PVC ושימוש בתוכן ממוחזר בכל מקום אפשרי.
  • בנוסף, הציבה החברה יעדים במטרה לפתח אריזות ידידותיות לסביבה הניתנות לשימוש חוזר, למחזור או לקומפוסט ומכוונת לכך ש-100% מהאריזה שלה יהיו ניתנות לשימוש חוזר, למחזור או לקומפוסטציה, הפחתת השימוש בפלסטיק בתול ב 25% עד 2025 ושילוב 30% תוכן ממוחזר באריזת הפלסטיק שלה.
  • מאות משותפיה של חברת מרס כבר עובדים כדי לטפל בפסולת אריזות בתיק שלנו – והצוות הזה הולך וגדל. החברה מטמיעה את יעדי האריזה שלה באופן שבו היא מודדת הצלחה. ל-300 המנהלים המובילים שלה יש כעת שכר הקשור לאספקה מול יעדי האריזה שקבעה.
  • בנוסף לעבודה הפנימית לעיצוב מחדש של האריזות לקיימות, חברת מרס פועלת באופן אקטיבי להניע שינוי מערכות אמיתי באמצעות שותפויות עם ממשלות, ארגונים לא ממשלתיים, ספקים, מפתחי אריזות ואפילו מתחרים. חברת מרס קוראת לשיפור המערכות הללו באמצעות חקיקה ושיתוף פעולה בתעשייה.
  • היכן שפתרונות אחרים אינם ברי קיימא, בחברה תומכים בהשקעה במחזור מתקדם שבו ניתן להמיר אריזות גמישות בטוחות למזון בחזרה לחומר פלסטי, והיכן שהמערכות הללו מייצרות פחות פליטות מאשר חלופות קיימות כמו שריפה או פלסטיק בתולי. מרס תומכת גם בתוכניות של אחריות יצרנים מורחבת (EPR) הוגנת ושקופה המסייעות במימון תשתית מיחזור. למרות שתוכניות אלה עשויות להוות “מס” משמעותי עבור יצרנים כמו מרס, בחברה מאמינים שיש להם אחריות לטפל בבעיית פסולת האריזה ומוכנים להשקיע בתשתית הדרושה באמצעות EPR.

נעמה מושקוביץ, מנהלת תקשורת תאגידית במרס ישראל ובמדינות הבלטיות: “חברת מרס פועלת באמונה שהעולם שאנו רוצים לראות מחר מתחיל בדרך בה אנו עושים עסקים היום. העולם שאנו שואפים אליו הוא עולם נקי בו חיים אנשים בריאים ומאושרים. פסולת אריזות היא בעיה עולמית שמאיימת על האוקיינוסים שלנו ועל עתיד כדור הארץ ואחת הדרכים להתמודד עם האיום הוא ביצירת מוצרים ברי קיימא שארוזים באריזות בנות קיימא. אנו שמחים להצטרף למאמץ הגלובלי לתמיכה בכלכלה המעגלית באמצעות השקעות וחדשנות, ונוקטים פעולה למען עולם שבו חומרי אריזה לעולם אינם הופכים לפסולת, אלא נעשה בהם שימוש חוזר, ממוחזר או כקומפוסט”.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*