שלוש רשתות שיווק הצטרפו ליוזמת משרד החקלאות לסמן את ארץ המקור של הפירות והירקות

שופרסל, חצי חינם וויקטורי חולשות על כ-60% משוק רשתות השיווק בישראל. מנכ"ל משרד החקלאות, ד"ר נחום איצקוביץ', בפנייה למנכ"לי רשתות השיווק: אזרחי ישראל זכאים למידע גלוי ושקוף על ארץ המקור של התוצרת שהם קונים, בואו ניתן להם את האפשרות להחליט מה לקנות

תרשים מתוך הפנייה של משרד החקלאות לרשתות השיווק

במשרד החקלאות ופיתוח הכפר פועלים בשבועות האחרונים לקדם מספר יוזמות במקביל שיאפשרו את סימון ארץ המקור של תוצרת חקלאית טרייה, פירות ירקות, כך שהצרכנים יוכלו להבדיל בין הפירות והירקות המקומיים לאלו המיובאים. מטרת המהלכים היא לעודד את הצריכה המקומית ולקדם את סימון מקור התוצרת הטרייה שעל המדפים, כך שהצרכן יקבל מידע שקוף ויבחר מה ברצונו לקנות מתוך מקום של ידע. מהלך נוסף שמצטרף לקידום הנושא הוא פנייה אישית של מנכ”ל המשרד, ד”ר נחום איצקוביץ’ למנכ”לי רשתות השיווק.

עד כה הצטרפו ליוזמת הסימון שלוש רשתות שיווק, שחולשות על כ-60% משוק רשתות השיווק בישראל: שופרסל, חצי חינם וויקטורי.

בפנייה שנעשתה בחודש שעבר  על ידי ד”ר נחום איצקוביץ’, מנכ”ל משרד החקלאות ופיתוח הכפר, למנכ”לי רשתות השיווק השונות בישראל נכתב: “הצטרפו לתוכנית סימון ארץ מקור של פירות וירקות. אזרחי ישראל זכאים למידע גלוי ושקוף על ארץ המקור של התוצרת שהם קונים. בואו ניתן להם את האפשרות להחליט מה לקנות: פרי וירק מתוצרת הארץ או מתוצרת המיובאת מחו”ל”.

שר החקלאות ופיתוח הכפר, אלון שוסטר: “ההבחנה בין תוצרת מיובאת לתוצרת ישראלית תהיה בשורה עבור הצרכנים. אני בטוח שהצרכן הישראלי יביע את תודתו על השקיפות במידע, גם דרך הארנק. אני קורא לכל רשתות השיווק להצטרף למהלך החשוב הזה, שיעמיד את ישראל בסטנדרט הצרכני של המדינות המתקדמות בעולם”.

במשרד החקלאות מבקשים מרשתות השיווק לבצע את המהלך בפשטות וללא עלויות משמעותיות, על ידי הפרדה במדפי מחלקת הירקות והפירות בין התוצרת המקומית לזו המיובאת.

ד”ר נחום איצקוביץ’: “משרד החקלאות מזמין את רשתות השיווק לשיתוף פעולה בנושא. אנו מקווים כי הרשתות ירתמו ויצטרפו מרצון וברוח טובה, אנו מצדנו מציעים להם סיוע, הדרכה והכוונה באופן הנגשת המידע לצרכנים”. עוד מוסיף ד”ר איצקוביץ’: “ברצוננו להנהיג שותפות דרך עם רשתות השיווק מתוך הבנה שיש לתת את אפשרות הבחירה לצרכן. להערכתנו, שקיפות מידע תאפשר לצרכן לבחור ולהעדיף תוצרת מקומית”.

יוזמה זו מצטרפת ליוזמת המשרד לקדם שינוי חקיקה בנושא, וכן לשינוי במדיניות חלוקת רישיונות הייבוא לתוצרת טרייה של פירות וירקות, המנחה את היבואנים המעוניינים לקבל רישיון יבוא למכסות וולונטריות מכל העולם ולמכסות מירדן,  לדאוג כי לצרכן תוצג ארץ המקור של התוצרת ברשתות השיווק בצורה ברורה, תוך הפרדתה במדף מתוצרת מקומית.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*