חברת נתיבי ישראל החברה הלאומית לתשתיות תחבורה נתבעת בבית משפט השלום בנצרת לשלם 325, אלף שקל לחברת ליאור גידולים המגדלת גידולים חקלאיים בשטחים חקלאיים ובעיקר תרד ניו זילנדי (הגידול העיקרי), סלק עלים (מנגולד) וחסה רומית, בשטח פתוח ובבתי רשת.
חלקותיה של החברה מצויות בעיקרן באדמות המושב מגן שאול שבעמק יזרעאל. זאת, בטענה לנזקי רחף ריסוס לגידוליה כתוצאה מריסוס חומרי הדברה שרוססו על ידי נתיבי ישראל או קבלן מטעמה, להדברת עשבייה לאורך ולצידי כביש 60, ופגעו בגידוליה.
בכתב התביעה נאמר כי מנהל התובעת הבחין באחד הימים בסוף חודש ינואר, כי גידולי החברה סובלים מצריבות בעלווה של הגידולים, פגיעה האופייני לרחף ריסוס. מבירור שנערך בין השאר עם חקלאים נוספים שגידוליהם נפגעו לאורך אותו הכביש, עלה כי בהנחיית חברת נתיבי ישראל, שני טנדרים שעליהם היה מותקן מיכל וציוד ריסוס ריססו כנגד עשבייה לצידי ולאורך כביש 60 ועד מחסום ג’למה.
בזמן הריסוס, מציינת התובעת, נשבה רוח מזרחית כך שחלקות הגידולים שלה נפגעו מרחף ריסוס לאורך הכבישים. הגידולים נאמר בתביעה סובלים מצריבות בעלים וגם על עשבי הבר בקצוות השורות, צריבות הנגרמות בדרך כלל מפגיעת קוטלי עשבים מעכבי פוטוסינתזה, והמדובר בצורת נזק האופיינית כאמור לפגיעת רחף ריסוס.
לדברי התובעת בשל הפגיעה האמורה נפסלה האפשרות לשווק את כל תוצרת החלקות וזו הושמדה, ומדובר בנזק עצום שנגרם לה ופגע בהכנסותיה, וכל זאת כפועל יוצא מהתרשלותה של נתיבי ישראל.
תגובת נתיבי ישראל לא התקבלה עד סגירת הגיליון.
Leave a Reply