בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה לבית המשפט המחוזי בת”א כנגד רשת המרכולים חצי חינם בטענה להטעיה והפרת חובת הגילוי כלפי הצרכן. בבקשה נאמר כי עניינה הוא בפרקטיקה מטעה שמנהיגה חצי חינם, אחת מקמעונאיות המזון הגדולות, במסגרתה היא מונעת מהצרכנים נתונים מהותיים כפי שמחויבים על פי דין, בעת רכישות המתבצעות באתר האינטרנט שלה.
לדברי המבקשת, זר לינוי, חצי חינם מאפשרת לצרכניה להוסיף מוצרים לסל הקניות ישירות משורת החיפוש, מבלי לחשוף בפניהם נתונים חיוניים כמו משקל או נפח המוצר ומחירו ליחידת מידה.
כפועל יוצא מכך נמנעת מהצרכנים האפשרות לבצע השוואות צרכניות מושכלות בין מוצרים, ובכך מובילה אותם חצי חינם להוצאות מיותרות על מוצרים שאינם בהכרח משתלמים, תוך הפרת החקיקה ותכליתה שנועדה להבטיח מסחר הוגן ושקוף.
התנהלות זו, נאמר בבקשה, מהווה הטעיה מכוונת שמטרתה להגדיל את רווחיה של חצי חינם על חשבון ציבור הצרכנים. לדברי המבקשת האמור מקבל משנה תוקף, שכן בעוד שיתר קמעונאיות המזון מקפידות על פרקטיקות הוגנות ושקופות כך שאצלן מוצגים נתונים אלו אף בשורת החיפוש, בוחרת חצי חינם להפר את הוראות החוק ולהשיא רווחים באמצעות הטעיית לקוחותיה.
בבקשה מצוין כי בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (מחיר ליחידת מידה) חלה על חצי חינם החובה לפרט בין היתר את התכונות העיקריות של המוצר כולל משקל / נפח המוצר ומחירו ליחידת מידה. פירוט זה נדרש לצרכן על מנת שיוכל לערוך השוואה ברורה בין מוצרים דומים ושונים בהתאם ליחידות מידה אחידות.
כאשר ניתן לראות מה המחיר ל-100 גרם ביחס לכל מוצר, יכול הצרכן להבין מה המחיר הנכון שעליו לשלם ביחס למוצר מסוים לעומת מוצרים אחרים. חשיבות זו מתעצמת במיוחד כאשר מדובר במוצרים הנמכרים במסגרת מבצעים – מה שמקל על הצרכן להבין את משמעות המבצעים ואת התמורה המתקבלת.
לדברי המבקשת, הוספת שורת חיפוש באתר מאפשרת למשתמשים למצוא במהירות את המוצרים או המידע שהם מחפשים מבלי להסתבך בגלישה דרך קטגוריות רבות, וכך היא משפרת את חווית המשתמש, מפשטת את תהליך הרכישה, וחוסכת זמן ומאמץ עבור הלקוח.
תגובת הרשת לא התקבלה עד כה.
Leave a Reply