יוניליוור ישראל הגישה תביעת קניין רוחני נגד הבעלים של ר.ס. ייבוא וייצור מזון על כך שמוצרי חרדל ומיונז שלהם דומים לאלה של תלמה

לדברי הנתבעים, אריזות מוצרי החרדל שלהם, המשווקים תחת סימן המסחר הייחודי והבלעדי שלהם Hilda המשמש אותם זה כ-20 שנה, לא הועתקו ובוודאי שאינן דומות עד כדי הטעיה לאריזות מוצרי החרדל של יוניליוור המשווק תחת הסימן תלמה

מוצרי מיונז תלמה

יוניליוור ישראל מזון, אחת מהחברות המובילות בישראל בין היתר בתחומי המזון, והנמנית על קבוצת יוניליוור העולמית, הגישה תביעת קניין רוחני לצו מניעה וסעד כספי בסך 500 אלף שקל נגד איתן ואילן רג’ואן, הבעלים והמנהלים של החברה המשפחתית ר.ס. ייבוא וייצור מזון משדה התעופה עטרות בירושלים. החברה הנתבעת עוסקת בתחום המזון מאז שנת 1929 וכיום מייצרת ומשווקת מגוון גדול מאוד של מוצרים המשווקים במגזר המוסדי ובמגזר הפרטי.

בכתב התביעה שהוגש לבית משפט השלום בהרצליה נטען כי הנתבעים משווקים בישראל מוצרי חרדל ומיונז (“ממרח חרדל” ו-“מיונז אמיתי”) בעלי חוזי דומה עד כדי להטעות למוצרי תלמה: “חרדל תלמה” ו-“מיונז תלמה”, הנושאים סימני מסחר הדומים עד כדי להטעות לסימניה המסחריים הרשומים, וכי המוצרים המפרים התחליפיים הם העתקה בוטה של זכויותיה ב”חרדל תלמה” וב-“מיונז תלמה” ובסימניה המסחריים.

עוד נטען בתביעה כי עניינה הוא בהעתקה בוטה של אריזות מוצרי תלמה מבית יוניליוור ישראל, שהם מוצרי הדגל של התובעת  משך שנים ארוכות-“חרדל אמיתי” ו-“מיונז אמיתי” מבית תלמה. לדברי יוניליוור ישראל הנתבעים מעתיקים את סימניה המסחריים ואת כל המאפיינים של “מיונז תלמה” ו-“חרדל תלמה” לרבות הצבעים המזוהים עימן: ב-“מיונז תלמה”: הצבעים לבן, כחול, ואדום ואילו ב-“חרדל תלמה”: האריזה האופיינית הצהובה בשילוב מכסה אדום.

מיונז אמיתי הילדה. צילום מסך

לדברי יוניליוור ישראל, אין ספק שצרכן המבקש לרכוש את “מיונז תלמה” או “חרדל תלמה” עלול להתבלבל ולקנות את המוצרים המפרים, שעה שהוא מאמין שקנה מוצרים מקוריים.

בתביעה נאמר כי לאחר גילוי ההפרות פנתה יוניליוור אל הנתבעים בדרישה לחדול ממעשי ההפרה שלהם ואולם הנתבעים הכחישו ודחו את טענותיה. לדברי הנתבעים, אריזות מוצרי החרדל שלהם המשווק תחת סימן המסחר הייחודי והבלעדי שלהם Hilda המשמש אותם זה כ-20 שנה לא הועתקו ובוודאי שאינן דומות עד כדי הטעיה לאריזות מוצרי החרדל של יוניליוור המשווק תחת הסימן תלמה.

בית המשפט מתבקש לאסור על הנתבעים בצו מניעה לעשות שימוש בסימני המסחר של יוניליוור ישראל, להעביר לידי יוניליוור דין וחשבון הנוגע לכל המוצרים המפרים נשוא כתב התביעה, ובנוסף לפצות את יוניליוור בסכום של 500 אלף שקל בגין אובדן מכירות ופגיעה במוניטין שלה.

תגובת הנתבעת לא התקבלה עד כה.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*