חברת סופר פיצה מבקשת מבית נמשפט המחוזי בת”א צו פתיחת הליכים וכן סעד זמני להקפאת הליכים ומינוי נאמן זמני.
בפנייה לבית המשפט נאמר כי מאז הקמתה בחודש ינואר 2019 ותחילת פעילותה, ניהלה החברה מסעדה / פיצרייה תחת השם המסחרי “סופר פיצה”, כאשר בעליה יובל שניר משמש גם כמנהל ושף המסעדה אשר צברה שם, מוניטין, וקהל לקוחות נאמן ופעלה ברציפות משך כ-5.5 שנים עד למועד סגירתה.
בבקשה מצוין כי חלק עיקרי מפעילות המסעדה היה ביצוע משלוחי פיצה לבתי הלקוחות, וכי בעל המסעדה השקיע כ-3 מיליון שקל בהקמת המסעדה, בניית מטבח ותנורי אפייה יקרים, רכישת ציוד והתאמת המושכר שברחוב לבונטין 19 בתל אביב להפעלת המסעדה.
לדברי החברה, היא המשיכה בפעילותה למרות תקופת הקורונה שארכה כשנתיים ופגעה בפעילותה, החלה לייצב את פעילותה, ומחזור עסקיה גדל והגיע בשנת 2022 לכ-7 מיליון שקל. אולם בתום תקופת הקורונה היא נכנסה לתקופת “המחאה המשפטית” שפגעה בהכנסות וכך גם המלחמה שפגעה קשות בהכנסותיה, כאשר עליה לפרוע את ההלוואות אותן נטלה עוד בתקופת הקורונה, על בסיס ההנחה כי בסיום תקופת הקורונה יחזרו העסקים לניהול כרגיל והיא תפרע את ההלוואות האמורות.
בנוסף חוותה החברה עליית מחירים משמעותית בכל הקשור להוצאותיה ולעלות המוצרים, שכר עבודה, מיסי ארנונה, חשמל וכו’ כך שאט אט נוצר מצב בו מצד אחד התייקרו משמעותית עלויות התפעול של המסעדה עקב העלייה החדה ביוקר המחייה, ומצד שני הפחית קהל הלקוחות את ביקוריו במסעדה עקב הלך הרוח הציבורי.
בבקשה נאמר כי סמוך למועד הפסקת פעילותה ניהלה החברה מו”מ עם משקיע מתחום המסעדנות לכניסה ולשותפות במסעדה ולהשקעת הון חדש, ואולם אותו משקיע הודיע כי לנוכח המצב הביטחוני והכלכלי, שסיומו אינו נראה לעין, הוא חוזר בו מכוונתו להשקיע במסעדה. על כן, בהעדר השקעה קיבלה החברה שחובותיה נאמדים בכ-2.2 מיליון שקל (מתוכם כ-1.2 מיליון שקל למערכת הבנקאית) החלטה לפנות בבקשה זו לבית המשפט למתן צו לפתיחת הליכים לצורך פירוקה, הקפאת הליכים ומינוי נאמן זמני אשר ייתכן וימצא רוכש למסעדה, ולחלופין יוכל למכור את ציוד החברה היקר.
Leave a Reply