ר.ל פרש פוד מבקשת לבטל החלטה של הרשות להגנת הצרכן להשית עליה עיצום כספי של כרבע מיליון שקל

לדברי המבקשת, מדובר בהפרות ספורדיות שהתגלו במהלך ביקורת בודדת אחת שאין בהן כדי להעיד על הכלל, במהלך המלחמה, וכן מדובר בהפרות נקודתיות של מק"טים בודדים אשר לא ניתן למנוע אותן בנסיבות אשר נבעו מטעות אנוש בלבד. תגובת הרשות: לחברה נתונה הזכות לערער על החלטת הרשות. הרשות בטוחה בממצאי הבדיקה שערכה

צילום: פיקסביי

חברת ר.ל פרש פוד ממודיעין-מכבים-רעות המפעילה מספר חנויות שכונתיות קטנות בשם “בית הפירות” באזור ירושלים ובית שמש מבקשת מבית משפט השלום בראשל”צ לבטל החלטה של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן להשית עליה עיצום כספי של 252,336 שקל. זאת, לדבריה, בעקבות ביקורת בודדת שנערכה בחנות שכונתית אחת שבבעלותה בבית שמש ובה נמצאו הפרות ספורות הקשורות בעיקר בסימון המוצרים על גבי המדף שעניינן אי הצגת מחיר המוצר באמצעות שילוט בולט וברור בצמוד למדף בו נמכר המוצר.

בפנייה לבית המשפט מציינת המבקשת כי החנויות השכונתיות שבבעלותה מתמחות בעיקר במוצרים טריים (פירות, ירקות, בשר וכו’). לדבריה בחירת הרשות להטיל עליה עיצום כספי בעת מצב חירום חסר תקדים בישראל, וכחודש בלבד לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל, שהשפיעה רבות על פעילותה, ובעקבות הנחיית סימון חלופי חדשה שאילצה אותה להתאים עצמה תוך פרק זמן קצר וללא היערכות מוקדמת לעמידה בהוראות רגולטוריות חלופיות שפורסמו לנוכח מצב החירום, היא דווקנית, לא מידתית, בלתי סבירה, וקיים חשש כי נבעה משיקולים לא עניינים.

לא זו אף זו – המבקשת מציינת כי הביקורת של הרשות נערכה באחד הימים המורכבים והקשים ביותר בעבורה במהלך המלחמה בכל הנוגע לעמידתה בהוראות הדין, מספר ימים לפני שההנחיה לשעת חירום עמדה לפוג, כאשר היא הייתה בעיצומה של תקופת מעבר קצרה בין יישום הוראת דין אחת לשנייה בקשר עם הצגת מחיר מוצרים על ידי סימון באמצעות שילוט, וכל זאת כחודש אחד בלבד לאחר פרוץ המלחמה.

לדברי המבקשת, מדובר בהפרות ספורדיות שהתגלו במהלך ביקורת בודדת אחת שאין בהן כדי להעיד על הכלל, וכן מדובר בהפרות נקודתיות של מק”טים בודדים אשר לא ניתן למנוע אותן בנסיבות אשר נבעו מטעות אנוש בלבד.

כמו כן, מדובר במדיניות אכיפה חדשה של חובה חדשה שנוצרה לתקופת חירום, וכמות ההפרות שהוטל עליה בגינן עיצום כספי בשל אי הצבת שלט המגלה את רשימת המוצרים בפיקוח סותר את נהליה הפנימיים של הרשות בדבר חישוב כמות הפרות בגין הפרה מסוג זה.

המבקשת סבורה כי בחירת הרשות להשתמש באמצעי אכיפה פוגעני מלמד כי החלטתה זו נעשתה בחוסר סבירות, חריגה בלתי מידתית מהדין וממדיניות הרגלוטריות של הרשות  עצמה, ומבלי שניתן משקל הולם לנסיבות החסרות תקדים ולמצב החירום שהשפיעו באופן משמעותי על פעילותה באופן המטיל צל ממשי על הצדקת החלטה.

תגובת הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן: ״לחברה נתונה הזכות לערער על החלטת הרשות. הרשות בטוחה בממצאי הבדיקה שערכה אצל העוסק ובהחלטתה כי חברת  ר.ל פרש פוד (בית הפירות) הפרה את חוק הגנת הצרכן בסוגיות הבאות: אי הצגת מחיר, אי הצגת שילוט על מוצרים בפיקוח ואי הקצאת שטח מדף ייעודי למוצרים בפיקוח. לאור זאת הוטל עיצום כספי על החברה״.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*