ישראל שיאנית בבקשות לרישום זנים חדשים עלפי הארגון הבינלאומי להגנה על זני צמחים

מדינת ישראל מובילה בראש הדירוג של ארגון UPOV. בין הפרסים שהוענקו, ישראל זכתה במקום ראשון בשיעור העלייה בבקשות שהוגשו לרישום זנים חדשים ובמקום השני בשיעור הבקשות שהוגשו לרישום בסך הכול

זני כרובית (תמונה להמחשה בלבד)

בכנס השנתי (המקוון) של הארגון הבינלאומי להגנה על זני צמחים חדשים (UPOV) זכתה ישראל במקום ראשון לשנת 2019 בשיעור העלייה בבקשות שהוגשו לרישום זנים חדשים על ידי חקלאים ומטפחי צמחים מקומיים ובמקום השני בשיעור הבקשות שהוגשו לרישום בסך הכול. בכנס הושוו, בין היתר, היקפי הפעילות של הרושמים את זכויות המטפחים במדינות החברות בארגון. כל זאת על אף הירידה שהוצגה בשיעור הבקשות לרישום שהתקבלו מחו”ל בשנת 2019.

ד”ר נחום איצקוביץ, מנכ”ל משרד החקלאות ופיתוח הכפר: “פיתוח זנים חדשים בענפי הצומח הוא תנאי מאוד משמעותי בקידומה של חקלאות הצומח הישראלית. לפיתוח זנים יש גם השלכה מרחיקת לכת על איכות המזון והרכבו התזונתי של המזון המופק מהצומח, כמו כן ישנם גם היבטים כלכליים. נמשיך לקדם את הנושא בכל האמצעים לרבות מחקר אקדמי ויישומי”.

ישראל חברה ב-UPOV משנת 1974 ופועלת לעגן את זכויות המטפחים בתחומה. במשרד החקלאות מציינים כי ב-47 שנות קיום ופעילות המועצה לזכויות מטפחים בישראל, הוגשו בארץ כ-5,000 בקשות. בנוסף לכך נרשמו כ-3,700 זנים, מהם כ-800 זנים מוגנים כיום.

UPOV הוא ארגון בין-ממשלתי הממוקם בג’נבה ומהווה זרוע של הארגון הבינלאומי להגנה על קניין רוחני (WIPO). הארגון פועל מכוחה של אמנה בינלאומית שנכרתה בשנת 1961 ומטרתו לספק ולקדם מערכת יעילה של הגנה על זכויותיהם של מטפחי צמחים, בכדי לעודד את המחקר והטיפוח של זנים חדשים, לתועלת החברה. בארגון יש כיום 76 חברים המכסים 95 מדינות.

download.png 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*