יצרנית הוודקה Belvedere הגישה תביעת קניין רוחני על סך 2.6 מיליון שקל נגד יבואני ומשווקי מוצרי וודקה מזויפים בישראל

לדברי התובעת, חברת Polmos zyradow, הנתבעים שייבאו לארץ כ-30 אלף בקבוקי וודקה Belvedere מזויפים, משווקים כמויות עצומות של מוצרים מזויפים ופועלים באמצעות רשת מסועפת של חברות פיקטיביות, שמטרתן לטשטש עקבות ולהסתיר את המקור של המוצרים

החברה הפולנית Polmos zyradow יצרנית של וודקה Belvedere שהיא אחד ממותגי הוודקה המפורסמים ברחבי העולם ובישראל, הגישה תביעת קניין רוחני על סך 2.6 מיליון שקלים כנגד יבואני ומשווקי מוצרי וודקה מזויפים. לדברי התובעת הנתבעים שייבאו לארץ כ-30 אלף בקבוקי וודקה Belvedere מזויפים משווקים כמויות עצומות של מוצרים מזויפים ופועלים באמצעות רשת מסועפת של חברות פיקטיביות, שמטרתן לטשטש עקבות ולהסתיר את המקור של המוצרים המזויפים.

בתביעה נאמר כי בעקבות הליכים משפטיים בהולנד ופשיטה שנערכה בהולנד על חברה המעניקה שירותים לוגיסטיים ומחסני ערובה, התברר לתובעת כי שתי מכולות של בקבוקי Belvedere מזויפים (כ-30  אלף בקבוקים) מצויות בדרכן לישראל. עם קבלת המידע החלה התובעת לפעול מידית כדי לתפוס את המכולות ולמנוע את שחרור המוצרים המזויפים לשוק.

התובעת גילתה כי המכולות מאוחסנות בשטח נמל אשדוד ועל כן פנתה לרשויות המכס על מנת לעצור את הסחורה. במקביל פנתה לעמילות המכס שטיפלה במשלוח – על מנת לקבל מידע על אודות זהות היבואן ולקבל את שטרי המטען של המכולות שיאפשרו לחשוף את הספק של המוצרים המזויפים.

עמילות המכס דיווחה לתובעת, כי המכולות הורדו מהספינה בנמל אשדוד וכבר הועמסו על ספינה אחרת שיעדה דובאי. לאחר מכן טוענת התובעת כי אף שהבהירה לעמילות המכס כי היא משתפת פעולה עם רשת הסוחרת במשקאות אלכוהוליים מזויפים, סירבה עמילות המכס למסור את מסמכי המשלוח על מנת לאפשר לה למנוע את שחרור המכולות.

לתובעת הסתבר, כי הספינה אמורה לעגון בנמל חיפה בטרם תפליג לדובאי, והיא עדכנה את רשויות המכס אשר עצרו את הספינה ותפסו את המכולות ובכך מנעו הצפה של השוק בעשרות אלפי בקבוקי וודקה מזויפים. בתביעה מצוין, כי שווי השוק של משלוח בקבוקי הוודקה המזויפים המעוכב על ידי רשויות המכס הוא כ-4 מיליון שקלים.

לדברי התובעת, העובדה שמדובר בבקבוקי וודקה מזויפים עולה בבירור גם מאינדיקציות חד משמעיות על הבקבוק עצמו. כך למשל, יש הבדלים ברורים בין מעטפת הפקק המקורי למעטפת הפקק של הבקבוקים המזויפים המחוברת לבקבוק בצורה רופפת. כמו כן, על הבקבוק המזויף יש שגיאות איות.

התובעת מציינת כי אחת הנתבעות מישראל טענה כי רכשה את בקבוקי ההודקה בתום לב מחברה גיאורגית וכי זו רכשה אותם מחברה בארה”ב שעל פני הדברים מדובר בחברה פיקטיבית. לדבריה, היא לא ידעה שמדובר במוצרים מזויפים וכי הכוונה היתה לשלוח את המכולות ללקוח שוודי בדובאי.

באשר לנתבע נוסף, תושב חולון, נאמר בתביעה כי הלה הוא מפר סדרתי שנתפס כבר בעבר במעורבות בסחר של מוצרי וודקה מזויפים של מותגים אחרים.

בית המשפט מתבקש לאסור על הנתבעים בצו מניעה לייבא ולשווק בקבוקי וודקה מזויפים המפרים את סימני המסחר של התובעת, להורות על השמדת המוצרים המזויפים, ולחייב את הנתבעים לפצות את התובעת על נזקיה.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*