ייצוגית נגד שוק העיר בטענה להפרה שיטתית של הוראות חוק הפיקדון

נטען כי החברה מגבילה את ההשבה של הבקבוקים לשעות מסוימות או לימים מסוימים, מפיקה לצרכנים שובר/זיכוי בעת השבת המיכלים, ובהמשך מסרבת לתת ללקוח את הסכום הנקוב בשובר, ככל שהלקוח לא פנה לקבלת הכספים ביום בו ניתן השובר

בקבוקי פלסטיק גדולים. צילום: pixabay

בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה כנגד חברת שוק העיר (ט.ע.מ.ס) מקריית מלאכי, חברה קמעונאית המפעילה 18 סניפים לרבות אתר אונליין. זאת בטענה להפרה שיטתית של הוראות חוק הפיקדון על מכלי משקה.

בבקשה שהוגשה לביהמ”ש המחוזי בב”ש נאמר כי החברה מסרבת לקבל מכלי משקה וממילא להשיב כנגדן את דמי הפיקדון, מגבילה את ההשבה לשעות מסוימות או לימים מסוימים, מפיקה לצרכנים שובר/זיכוי בעת השבת המיכלים, ובהמשך מסרבת לתת ללקוח את הסכום הנקוב בשובר, ככל שהלקוח לא פנה לקבלת הכספים ביום בו ניתן השובר.

בנוסף מסרבת החברה לקבל מכלי משקה ולהשיב את דמי הפיקדון באופן ידני, כאשר מכונות האיסוף מטעמה תקולות או נעולות, ואינה מפרסמת ברבים כי היא מאפשרת החזרת מכלי משקה בתמורה לדמי פיקדון.

בבקשה שהוגשה על ידי נטליה לוינסון תושבת אשדוד מצוין כי בעקבות בקשה שהוגשה לפי חוק חופש המידע למועצה הישראלית לצרכנות התגלה כי בשלוש השנים האחרונות הוגשו כנגד החברה 405 תלונות למועצה בקשר עם הפרת הוראות חוק הפיקדון.

לדברי המבקשת אין בכך כדי להקיף את מכלול הנפגעים או ללמד על כמות הנפגעים בפועל, שכן כמות הפונים להתלונן בפני המעוצה נמוכה ביותר ועומדת על אחוזים בודדים מסך כלל הצרכנים שנפגעו מהפרת הדין.

כך, לצורך הגשת תלונה למועצה יש לנקוט בצעדים אקטיביים, ובנסיבות אלה כמות גדולה של נפגעים קל וחומר עת עסקינן באוכלוסייה מוחלשת, כלל לא פונה בתלונה לנושא.

ביהמ”ש מתבקש להורות לחברה בצו עשה וצו מניעה לחדול מהתנהלותה הבלתי חוקית ולקיים את הוראות הדין, וכן לחייבה לתקן את דרכיה לאלתר ולאפשר לצרכנים החזרה מקסימאלית של מיכלי משקה( עד 50 מיכלים ליום לכל אדם). בנוסף לאסור על התנאה או הגבלה בקשר עם השבת סכום הפיקדון לצרכן, לרבות השבה כספית לצרכנים חלף מתן זיכוי ו\או שובר.

לדברי המבקשת, בקשתה זו נועדה בין היתר להיות פה לאנשים מהמוחלשים ביותר בחברה, אלו האוספים מיכלי משקה על מנת לקבל תמורתם את דמי הפיקדון( בדרך כלל 30 אגורות לכל מיכל משקה) וכן לציבור הצרכנים הפועלים לשם הגנת הסביבה.

חוק הפיקדון על מכלי משקה קובע מפורשות כי כל בית עסק המוכר מכלי משקה חייב לקבל מיכל משקה ריק ולשלם למוסר את דמי הפיקדון בעדו.

תגובת החברה לא התקבלה עד כה.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*