ייצוגית נגד יפאורה תבורי בטענה לפרסומים אסורים בנוגע לשיווק משקאות Schweppes

בבקשה נטען, כי שיווק המשקאות הללו נעשה באמצעות קמפיין פרסומי מטעה ומבלבל, תוך גירוי ופיתוי הצרכן לצרוך משקאות אלכוהוליים

צילום מסך - מאתר החברה

בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה כנגד חברת יפאורה תבורי (הוקמה על ידי מיזוג של שתי החברות הבולטות בענף המשקאות הקלים – יפאורה ותבורי) מאזור התעשיה בארות יצחק, בטענה לפרסומים אסורים בנוגע לשיווק משקאות של המותג Schweppes.
בבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד על ידי לידן פינדלינג תושב נתניה, נאמר כי שיווק המשקאות הללו נעשה באמצעות קמפיין פרסומי מטעה ומבלבל, תוך גירוי ופיתוי הצרכן לצרוך משקאות אלכוהוליים, בין היתר על ידי שימוש בסופרלטיביים המהללים את אותם המשקאות האלכוהוליים.

לדברי המבקש, הפרסומים הללו נעשים תוך הפרה של שלל הוראות הדין וגורמים לנזקים רבים לציבור, כאשר אין בהם כל אזהרה בדבר הנזקים האפשריים מצריכת משקאות אלכוהוליים משכרים, ואין בהם כל הצהרה או אזהרה כי המשקאות האלכוהוליים המופיעים בפרסומים הללו מותרים לצריכה רק מעל גיל 18.

בבקשה נאמר כי הלכה למעשה יצרה יפאורה מאות אלפי פרסומות המעודדות צריכת אלכוהול בדמות בקבוקי המשקאות, פרסומות  במרחב הציבורי ללא המגבלות הקבועות בדין ובכך גורמות נזק הן לקטינים והן לבגירים.

המבקש מדגיש כי נדבך נוסף פסול בפרסומים הללו הנו נדבך של הטעיה, כאשר במקביל לפרסומים, החלה יפאורה לשווק משקאות שוופס חדשים אשר כבר מכילים בתוכם את ערבוב המשקאות עם האלכוהול, באמצעות אותם שילובים המופיעים בפרסומים על המשקאות הלא אלכוהוליים. דהיינו, לטענת המבקש, יפאורה משתמשת במשקאות הלא אלכוהוליים שלה כ”שטחי פרסום” עבור המשקאות האלכוהוליים שלה ואף זאת תוך הפרת הוראות רבות בדין.

המבקש מציין כי במענה לפנייתו המוקדמת אל יפאורה להסרת הפרסומים או לכל הפחות להוספת האזהרות הנדרשות ביחס לפרסום אלכוהול, דחתה יפאורה את טענותיו וסירבה לטפל במחדליה. זאת, בנימוקים מקוממים ומיתממים מאין כמוהם לפיהם המשקאות עליהם מופיעים הפרסומים אינם נחשבים למשקאות משכרים, ולכן הם לכאורה אינם מחויבים בסימונים והאזהרות נדרשות בדין.

לדברי המבקש, בעולמה של יפאורה, פרסומים בקשר לאלכוהול כפופים להוראות ומגבלות הדין רק אם הם מתפרסמים על משקאות אלכוהוליים, ואילו יתר הפרסומים במרחב הציבורי ביחס לאלכוהול לכאורה לא כפופים להוראות הדין.

ואולם, מדגיש המבקש, כי מדובר בטענה מופרכת וכי המחוקק קבע הוראות ברורות המגבילות פרסום ושיווק אלכוהול במרחב הציבורי בכללותו והן תקפות בין היתר גם לפרסומים המתבצעים בשלטי פרסום, בפרסומות בטלוויזיה וגם בפרסום על בקבוקי משקה אפילו אם הם לא מכילים אלכוהול.

תגובת החברה לא התקבלה עד כה.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*