יזמיות של מלון הגימנסיה בתל אביב מבית ישרוטל תובעות כ-19 מיליון שקל מקפה נואר בטענה לביטול הסכם שלא כדין

לטענת התובעות, הצדדים החליטו להתקשר לפני כארבע שנים בהסכם שכירות להקמה והפעלה במלון של מסעדה מבית קפה נואר ובהתאם להנחיות המסעדה נרכש ציוד ובוצעו התאמות ייחודיות במושכר בהיקף מיליוני שקלים. להפתעתן, טוענות התובעות, בינואר השנה הודיעה להן קפה נואר על ביטול הסכם השכירות באמתלה של עיכוב במועד המסירה של המושכר

קפה נואר. צילום מסך

המוסד הקולינרי הוותיק קפה נואר (מסעדת Café noir) נתבע לשלם כ-19 מיליון שקלים ליזמיות של “מלון הגימנסיה“, מלון בוטיק אורבני מבית ישרוטל ברחוב מונטפיורי בתל אביב.
לדברי היזמיות חברות: ישרוטל יזמות ופיתוח הנמנית על קבוצת ישרוטל והעיר הלבנה מונטפיורי, דבר קיומה של מסעדה מוכרת וידועה בכניסה למלון הוא חלק בלתי נפרד מהקונספט של המלון, ולמעשה כל מערך הקולינריה וההסעדה במלון נשען על אותה מסעדה, המהווה מטבע הדברים גם מושא לשיווק המלון וכי מתווה זה של מסעדה מוכרת וידועה המשמשת לשיווק המלון, נפוץ מאוד ברשת ישרוטל.
בשים לב לקונספט של המלון מן הצד האחד ולייחודיות והמוניטין של המסעדה המנוהלת ומופעל על ידי קפה נואר מן הצד האחר, החליטו הצדדים להתקשר לפני כארבע שנים בהסכם שכירות להקמה והפעלה במלון של מסעדה מבית קפה נואר.
מטרת הסכם השכירות הייתה להעביר למלון את משכנה החדש של מסעדת קפה נואר שפעלה כ-27 שנה בפינת הרחובות אחד העם-נחמני בתל אביב, לנוכח הודעת בעלי המושכר על כוונתם להרוס את הבניין כדי לבנות אחר תחתיו.
לדברי התובעות, בשל הרמה הקולינרית הגבוהה שתוכננה למלון, הוסכם עם קפה נואר שבניהולו של גדעון אליהו כי היא תגיש את ארוחות הבוקר במלון והדבר אף הועלה על הכתב בהסכם השכירות.
לדברי ישרוטל, בהתאם להנחיותיה של קפה נואר היא רכשה ציוד וביצעה התאמות ייחודיות במושכר בהיקף מיליוני שקלים. זאת, עבור התאמת המסעדה לדרישותיה של קפה נואר.
ואולם להפתעתה, במחצית חודש ינואר השנה הודיעה לה קפה נואר על ביטול הסכם השכירות באמתלה של עיכוב במועד המסירה של המושכר הנקוב בהסכם השכירות. עוד טענה קפה נואר, כי במהלך תקופת הבנייה בבניין ובמושכר התגלו אי התאמות וביצוע עבודות שלא לפי התוכניות, וכן כשלים נוספים בתכנון ובביצוע. לדברי קפה נואר, בשל התנהלותם המפרה של התובעות היא נקלעה למבוי סתום המאיים על הישרדותה העסקית וצפוי לגרום לה לנזקים בהיקף מיליוני שקלים.
לדברי התובעות, הודעת הביטול ניתנה באופן חד צדדי שנה וחצי לאחר המועד האמור שנקבע בהסכם וזאת שלא כדין, בניגוד להוראות הסכם השכירות כמו גם להתנהגותם המובהקת והרציפה של הצדדים משך התקופה והסתמכותן המובהקת על התנהגות זו, בחוסר תום לב ותוך התעלמות רבתי מהנזק הכבד העתיד להיגרם להן בשל כך.
בתביעה נאמר כי בד בבד להודעתה נעדרת הבסיס של קפה נואר, המשיכו נציגיה בפעולות תיאום והזמנה עם נציגי ישרוטל משל לא היו דברים מעולם והיה זה המשך ברור טבעי ומובהק של התנהלות הצדדים כפי שהייתה משך התקופה. ישרוטל מציינת, כי באותו היום של הודעת הביטול והן לאחר מכן ביקשו ממנה נציגי קפה נואר להזמין ציוד מטבח בהיקפים כספיים ניכרים ובנוסף על מיליוני השקלים שהוצאו על ידה עבור קפה נואר ולבקשתה.
בגין ביטול הסכם השכירות שלא כדין והנזקים שנגרמו לישרוטל מתבקש בית המשפט לפסוק לה פיצויים בהיקף של כ-19 מיליון שקלים.

תגובת הנתבעת: “קפה נואר טרם קיבלה את כתב התביעה, לאחר קבלתה ולימוד החומר היא תגיש את כתב ההגנה לבית המשפט”.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*