התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים בישראל יצאה אתמול (יום א’) בפנייה חריפה לראש הממשלה, לשר האוצר, לשר הבריאות ולממונה הלאומי למאבק בנגיף הקורונה וזאת על מנת לעצור את האירועים הפיראטיים המתרחשים בחללים לא מפוקחים.
ההתאחדות גם הגיבה היום לדברי שר האוצר ישראל כץ הבוקר בנוגע להחזרי המקדמות וסיוע לזוגות הצעירים: “אנו קוראים לממשלה להפסיק עם הפופוליזם הזול ולהפסיק לשים את הזוגות הצעירים כחיץ וכמתרס בינינו לבין הגורמים הממשלתיים שאמורים לטפל בסוגיה הבוערת הזאת. אנו ערים למצוקתם של הזוגות ומבינים את חוסר האונים שלהם ורוצים לסייע להם. עם זאת, סיוע זה יתאפשר רק במידה ונקבל פיצוי הולם מהמדינה, נוכל להחזיר את המקדמות לזוגות. גם אנחנו עסוקים יומיום במלחמת הישרדות: ענף האירועים דומם, אין לנו הכנסות במשך כחצי שנה, לעומת זאת אנו נאלצים לשלם שכר דירה של מאות אלפי שקלים בחודש, ארנונה גבוהה והוצאות אחזקה ותפעול. תשלומים אלו הובילו לחובות ענק ואם נאלץ להחזיר את המקדמות ללא כל סיוע מהממשלה – תהיה קריסה טוטאלית של הענף כולו. אנחנו עושים הכל על מנת לסייע לזוגות הצעירים והארכנו את החוזה שלנו איתם בעוד ארבעה חודשים, כלומר זוגות יקבלו כשנה וחצי הארכה בתאריך האירוע. זאת, כדי להקל על הזוגות שרוצים להתחתן באירוע רב משתתפים”.
לטענת התאחדות בעלי האולמות, התופעה שהחלה עם פרוץ משבר הקורונה, במסגרתה אנשים פרטיים וגופים שונים תורמים חללים לקיום שמחות ואירועים, מובילה לחגיגות פיראטיות רבות משתתפים. אלו אירועים שנערכים ללא כל פיקוח, אינם עומדים בהנחיות התו הסגול ומסכנים חיי אדם.
נועם לוי, יו”ר התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים: “משרד הבריאות יחד עם יתר גופי הממשלה שמובילים את המאבק, תורמים במו ידיהם להתפרצות המגיפה. הם מיהרו לסגור את אולמות האירועים קודם כל ומה שקורה בפועל גרוע הרבה יותר – מתקיימים אירועים פרטיים המהווים מדגרת קורונה. אירועים נערכים עם עשרות אנשים במקומות פיראטיים ללא כל פיקוח והשגחה. לעומת זאת, באולמות המורשים אנו יודעים לעבוד תחת פיקוח ולפי הנחיות משרד הבריאות מבלי לסכן חיי אדם”.
לדבריו, “בחסות האירועים הפיראטיים הללו, להם נותנים יד ראשי הערים בישראל, אנו נתקלים גם בעבירות. אנו קוראים לממשלה לבנות מתווה שעל פיו תותר כניסה לאולמות וגני האירועים בתפוסה של 35% על פי רישיון עסק. כך לדוגמה, באולם שהרישיון מתיר לו לאכלס 1,000 מוזמנים יוכלו להיכנס 35% – דהיינו 350 אורחים וכן הלאה. זהו פתרון מטבי במסגרת תקנות החירום ובתקופת משבר הקורונה שמאפשר לנו להמשיך לקיים שגרת אירועים תקינה וקרובה למציאות ככל שניתן”.
לוי מסביר עוד, כי “זוגות שוכרים אנשי צוות ובעלי מקצוע שונים על מנת להפיק את אירוע חלומותיהם ואין כל פיקוח על הכספים המשולמים במסגרת זו. אם עבירות הלבנות ההון ילכו ויגדלו, בסופו של דבר אנו צפויים לראות פגיעה במעמד ישראל ב-OECD, מה שיהווה פגיעה ממשית בכלכלת ישראל”.
התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים מייצגת מאות בעלי אולמות וגני אירועים המעסיקים רבבות עובדים בענף. ההתאחדות מייצגת את הענף בהתמודדות וסיוע עם משבר הקורונה וההשלכות הרוחביות על הענף כולו.
Leave a Reply